Uw bedrijf op ons energieloket?

Energieloket Zuidoost-Brabant is per november 2018 online. 21 gemeenten in de regio brengen hier hun energieloket onder. Het energieloket is een belangrijk onderdeel in de realisering van de energietransitie in de regio. Het energieloket kent een professionele uitvoeringsorganisatie. De regio kent ca. 202.000 woningen van particuliere eigenaren.

Het Energieloket vormt de voortzetting van het  energieloket Slim Wonenplus, dat in 2015 van start ging.  Initiatiefnemers daarvan waren enkele energie-coöperaties, ondersteunt door 7 gemeente en de provincie Noord Brabant. Vanuit dit platform heeft een aantal aanbieders op dit moment al een vermelding op de site.

Het Energieloket Zuidoost Brabant:

 • informeert en ondersteunt woningbezitters die werk willen maken van energiebesparing en duurzame energie
 • onderhoudt daarvoor een telefonische helpdesk: elke week op vijf middagen bereikbaar voor vragen en informatie
 • biedt ondersteuning in alle fasen van de klantreis: oriëntatie, kiezen van adviseurs, kiezen van bedrijven, beoordeling van offerte (checklist)
 • onderhoudt actief een website met  inspiratie en informatie, met voor elke gemeente een eigen pagina voor lokale informatie en acties
 • biedt met de website eenvoudige instrumenten: de quick scan zonnepanelen , doe de energiecheck en check energielabel
 • biedt een overzicht van bedrijven die actief zijn in de regio, met een overzicht van de kwaliteitsborging die geboden wordt,
 • is onafhankelijk, dienstverlening is gratis, bedrijven leveren geen afdracht voor vermelding op de site

Wat houdt een vermelding op de site in?

Een vermelding op de site betekent zichtbaarheid als aanbieder van een product of dienst. Bezoekers kunnen uw bedrijf makkelijk vinden door te zoeken op het product dat gezocht wordt. We onderscheiden  categorieën als: spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen.

Een muisklik op een aanbieder geeft direct een overzicht van bedrijven. Een doorklik op uw bedrijf leidt naar  uw profiel, de geboden kwaliteitsborging, contactgegevens en een link naar de site van het bedrijf. Toegevoegd is een contactformulier, bij interesse kan de bezoeker direct contact met uw bedrijf leggen.  

Aanmelding

Namens het hierna omschreven bedrijf meld ik het bedrijf aan voor vermelding op de website van Energieloket Zuidoost-Brabant.  

Wij verklaren dat

 • het bedrijf gemotiveerd is om bij particuliere woningbezitters op professionele wijze advies te geven of maatregelen uit te voeren voor energiebesparing en duurzame energie.
 • het bedrijf geeft een algemene toelichting op de kwaliteitsborging van het bedrijf – indien aan de orde – gegevens over
  • eventueel lidmaatmaatschap van een brancheorganisatie
  • eventuele certificering van bedrijf en/of product
  • eventueel lidmaatschap geschillencommissie
 • het bedrijf biedt goede en heldere leveringsvoorwaarden
 • het bedrijf verstrekt 2 keer per jaar informatie aan Energieloket Zuidoost-Brabant over het aantal contacten / offertes / uitvoeringen die voortkomen uit de contactlegging van de klant via het energieloket.

Aan een positie als aanbieder kunnen geen rechten worden ontleend. Er zijn geen verdere verplichtingen aan verbonden. Het Energieloket Zuidoost-Brabant onderhoudt een klantvolgsysteem waarmee signalen worden opgevangen over kwaliteit, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Wij verzorgen een individuele terugkoppeling van deze signalen aan uw bedrijf. Bij aanhoudende klachten kan Energieloket Zuidoost Brabant besluiten de vermelding te beëindigen.