Spouwmuurisolatie is stukken goedkoper dan veel mensen denken. En de besparing die isolatie oplevert is fors, net als de winst voor het milieu. Het rendement van spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12 procent op een spaarrekening. Toch is maar de helft van de gevels van Nederlandse woningen geïsoleerd.

De isolatie wordt in de ruimte (de spouw) van de muur gespoten. Dat is meestal binnen één dag gedaan en u heeft er geen rommel van. Uw gevel verandert niet van uiterlijk en er is geen onderhoud nodig. Isolatie houdt de warmte binnen en in de zomer ook de warmte buiten!

U kunt de gevel ook vanaf de buitenkant isoleren. Het kost weliswaar wat meer, maar uw buitenmuren zijn dan weer zo goed als nieuw. Bovendien is de kans op vochtproblemen nihil. Wilt u niet dat de gevel van uw woning van uiterlijk verandert? En hebben de buitenmuren geen spouw? Dan is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenzijde uw enige mogelijkheid voor gevelisolatie.

Op de website van Milieucentraal leest u meer over spouwmuurisolatie, maar is ook informatie te vinden over gevelisolatie (binnenkant) en gevelisolatie (buitenkant).

Wilt u zich liever persoonlijk laten informeren? Vul dan het formulier hiernaast in en wij bellen u terug voor een vrijblijvend, telefonisch adviesgesprek. Dat doen we graag!