Waarschijnlijk maakt u voor het verwarmen van uw huis en water gebruik van een CV-ketel, een betrouwbaar systeem waar u vaak geen omkijken naar hebt. Tot het moment komt dat de ketel aan vervanging toe is, gemiddeld na 15 jaar. U wilt dat moment voor zijn en een duurzame keuze maken? Denk dan eens aan een warmtepomp.

Met een hybride warmtepomp verwarmt u uw huis op een duurzame manier en bespaart u tot wel 60% op uw
stookkosten. De hybride warmtepomp is de opvolger van de HR-ketel: een combinatie van een gasketel en een warmtepomp. Hiermee combineert u dus het beste van beide werelden. Echt een verwarmingssysteem van de nieuwe generatie dus.

Hybride warmtepomp
Het grootste gedeelte van het jaar verwarmt de warmtepomp uw huis met behulp van warmte uit de buitenlucht. Maar als het op koude dagen goedkoper of milieuvriendelijker is om met de ketel te verwarmen, neemt die het automatisch over. Warm water wordt altijd met de ketel verwarmd, zodat er steeds snel heet water uit de kraan komt.

All electric warmtepomp
Heeft uw woning een energielabel A? Dan is het tijd om voorgoed afscheid te nemen van uw gasverbruik met een elektrische
warmtepomp! Deze warmtepomp haalt met elektriciteit warmte uit de buitenlucht voor het verwarmen van uw huis. De elektrische boiler zorgt ervoor dat u altijd warm water heeft.

Bij een hybride warmtepomp verwarmt u voor een groot gedeelte elektrisch en bij een all-electric warmtepomp volledig elektrisch. U bespaart daarmee flink op uw gasrekening, maar u verbruikt wel meer elektriciteit. Deze elektriciteit kunt u goedkoop opwekken met zonnepanelen. Hierdoor verwarmt u nog een stuk voordeliger en duurzamer. Zonnepanelen hebben namelijk een rendement van 6%!

Op de website van Milieucentraal leest u hier meer over warmtepompen. Wilt u zich liever persoonlijk laten informeren? Vul dan het formulier hiernaast in en wij bellen u terug voor een vrijblijvend, telefonisch adviesgesprek. Dat doen we graag!