Privacy

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens en uw privacy om en houden ons aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). We doen ons uiterste best om zo transparant mogelijk te zijn over waarom we bepaalde gegevens van u vragen en wat wij daarmee doen. Wanneer er onderwerpen niet helemaal duidelijk zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.
Dit privacy-statement is van toepassing op Energieloket Zuidoost-Brabant en de onderliggende digitale en fysieke energieloketten van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant..


Contactgegevens:
Energieloket Zuidoost-Brabant
Dorpsstraat 113
5731 JH Mierlo
085 0410 041
[email protected]


Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Net als bijna iedere website maakt ook Energieloket Zuidoost-Brabant gebruik van cookies om de website goed te laten functioneren. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone.
We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken. 

Gegevens achterlaten op een contactkaart
Om bewustwording te creëren als het gaat om het verduurzamen van de woning, organiseren de gemeentelijke energieloketten spreekuren en verschillende evenementen zoals bewonersavonden en energiecafé’s. Tijdens deze bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van contactkaarten, zodat later weer contact met u op kan worden genomen.  Door het invullen van deze contactkaart gaat u er mee akkoord dat wij uw persoonsgegevens en/of woninggegevens verwerken in onze administratie.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om de persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van de persoonsgegevens door Energieloket Zuidoost-Brabant. Bovendien heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u hebben in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te laten sturen.
U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdracht van uw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar:
[email protected]

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij een kopie van uw identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie de pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van uw privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar zeker binnen vier weken, op het verzoek.

Klacht indienen
Wij wijzen erop, dat er de mogelijkheid is om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:
https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/zelf-doen/privacyrechten/klacht-indienen-bij-de-ap


Persoonsgegevens
Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over u of die we in verband kunnen brengen met u. U deelt persoonsgegevens met ons als u klant bij ons bent of contact met ons hebt. Denk hierbij aan de voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres, adres en woonplaats. Deze persoonsgegevens zijn essentieel om contact met u te kunnen opnemen en te kunnen onderhouden.

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via [email protected], dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Energieloket Zuidoost-Brabant verwerkt de persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Het verzenden van onze nieuwsbrieven
Het kunnen uitvoeren van de diensten die via onze website worden aangeboden
Het kunnen informeren over wijzigingen van onze diensten en producten

Mocht hier bezwaar tegen zijn, ga dan niet akkoord met de privacyverklaring.

Wij verwerken persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk het kunnen uitvoeren van onze dienstverlening. 

Overige gegevens
Naast persoonsgegevens verwerken wij ook gegevens over uw woning:

Woningtype (bouwjaar, energielabel, foto’s)
Verbruiksgegevens (gas en elektra)
Uitgevoerde en/of geplande duurzaamheidsmaatregelen
Uitgebrachte verduurzamingsadviezen

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Energieloket Zuidoost-Brabant bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor de gegevens worden verzameld. 

Delen van persoonsgegevens met derden
Energieloket Zuidoost-Brabant verstrekt persoonsgegevens uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze dienstverlening of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Andere derden zijn onze externe leveranciers die wij inschakelen voor verwerkingen zoals beschreven in dit privacystatement, zoals onze ICT-leveranciers;
Derden aan wie wij uw persoonsgegevens verstrekken zijn zelf eveneens verantwoordelijk voor de verwerking van die gegevens en voor de naleving van de AVG.

Als een derde uw persoonsgegevens verwerkt als verwerker namens Energieloket Zuidoost-Brabant, dan sluiten wij een verwerkersovereenkomst af die voldoet aan de eisen van de AVG.

Op onze website www.energieloket-zuidoostbrabant.nl vindt u meer informatie over wie we zijn en  hoe u contact met ons kunt opnemen.